< Terug

> Patat van zoete aardappels

> Baba Anoesch Rosbief Rolletje

> Lamsgehakt flapjes met Baba Anoesch en Koriander en Limoen

> Lauwwarme Pasta-Auberginesalade

> Broodje Rosbief aubergine

Lamsgehakt flapjes met Baba Anoesch en Koriander en Limoen


Categorie:
Bereidingstijd: 45-60 minuten
Techniek: Bakken in ovenKoken
Smaak:
Type maaltijd: BijgerechtBorrel
Aantal personen:

Ingrediënten:

250 gram witbroodmix
1 ei
1 dl melk
3 el olijfolie
1 thl zout
1 bakje Baba Anoesch
1 bakje Hoemoes Koriander en Limoen
175 gram lamsgehakt
6 gedroogde abrikozen
1 knoflookteentje
Zeezout en Cayennepeper

Benodigdheden:

Koekenpan
Oven
Bakplaat
Bakpapier



Bereidingswijze

Kneed en soepel deeg van 250 gram witbroodmix, 1ei, 1 dl melk, 3 el olijfolie en 1 thl zout en laat dit een half uur rijzen op een warme plaats.
Bak 175 gram lamsgehakt rul in een koekenpan. Roer hier 2 el Baba Anoesch, 1 uitgeperst knoflookteentje en 6 in stukjes gesneden gedroogde abrikozen doorheen. Breng het geheel op smaak met zout en cayennepeper.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Verdeel het gerezen deeg in 8 gelijke bolletjes en rol die in wat bloem uit tot ronde lapjes van ca. 12 cm doorsnee. Schep op elk deegrondje 1 thl Hoemoes Koriander en Limoen en strijk dit met de achterkant van het lepeltje over het deeg uit, maar laat 1 cm rondom de buitenrand vrij. Verdeel het gehakt over de hoemoes laag, vouw de lapjes dubbel en druk de randen stevig op elkaar.
Leg de flapjes op de bakplaat en bestrijk ze met 1 losgeklopte eidooier. Strooi er een paar korreltjes zeezout over en schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de flapjes in 20-25 minuten bruin en gaar. Zowel warm als koud zijn deze flapjes lekker!



Beoordeel dit recept:
E-mail dit recept Deel dit recept
Print dit recept Voeg zelf een recept toe