< Terug

> Hoemoes kikkererwtenbroodjes met Tahina

> Kip Tahina

> Babygems met Tahina-Gorgonzola dressing

> "Coquille" van peer

> Tahina Falafel Muffins/Cupcakes

> Aubergine sesam boot

> Gevulde varkensfiletrolletjes met Hoemoes en Tahina

> Witte koolsalade met Tahina dressing

> Spruiten sesam stamppot

> Gegrilde saté

> Rauwe Lofsalade

Kip Tahina


Categorie: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: ca. 20 minuten + 6 uur marineren + 20 minuten in de oven
Techniek: Bakken in oven
Smaak:
Type maaltijd: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

4 kipfilets

1 bakje Tahina

4 teentjes knoflook, uitgesperst

2 eetlepels verse koriander, gehakt

Snufje kaneel

1 eetlepel olijfolie

Sap van 1/2 citroen

Benodigdheden:

Oven

Ovenschaal



Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in brede repen.

Roer in een lage ovenschaal een marinade van de Tahina, knoflook, koriander, kaneel, olijfolie en citroensap.

Leg de reepjes kipfilet erin en marineer ca. 6 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Zet de schaal met kip in de oven en laat in 25 minuten gaar worden. Schep tussentijds 2 keer om.

Bestrooi het gerecht met wat extra koriander. Lekker met geschaafde repen komkommer en couscous. 



Beoordeel dit recept:
E-mail dit recept Deel dit recept
Print dit recept Voeg zelf een recept toe