< Terug

> Aardappel Hoemoes puree

> Hoemoes Ei ovenschotel

> Hartige Hoemoes taart

> Guacamole met Hoemoes

> Hoemoes spekpannenkoek

> Wraps met Hoemoes, Falafel en oude kaas

> Oostenrijkse Hoemoes Knoflooksoep

> Gevulde Portobello's

> Hoemoes kikkererwtenbroodjes met Tahina

> Gevulde varkensfiletrolletjes met Hoemoes en Tahina

> Volkoren pita met groenten en (bieten) Hoemoes

> Steak Hoemoes Sandwich

Oostenrijkse Hoemoes Knoflooksoep


Categorie:
Bereidingstijd: 15 minuten
Techniek: Koken
Smaak:
Type maaltijd: BijgerechtVoorgerecht
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

1 hele knoflook
50 gram boter
60 gram bloem
1 liter melk
1.5 bakje Hoemoes
200 gram room
1 bouillonblokje
Takje Peterselie

Benodigdheden:

Grote soeppan



Bereidingswijze

Fruit de teentjes knoflook in de boter aan en voeg hier de bloem aan toe. Roer de bloem door de boter met een garde of lepel zodat er een roux ontstaat. Laat de roux langzaam gaar worden, maar zorg ervoor dat hij niet verkleurd.
Voeg de melk bij de roux en roer het goed door elkaar heen totdat het gebonden is. Voeg 1.5 bakje Hoemoes, het bouillonblokje en de room toe en blijf roeren totdat het een geheel is.
Schep de soep in de soepkommen en voeg een takje peterselie toe ter decoratie. Eet smakelijk!



Beoordeel dit recept:
E-mail dit recept Deel dit recept
Print dit recept Voeg zelf een recept toe