< Terug

> Kip Tahina

> Hoemoes kikkererwtenbroodjes met Tahina

> Rauwe Lofsalade

> Aubergine sesam boot

> Gegrilde saté

> Gevulde varkensfiletrolletjes met Hoemoes en Tahina

> "Coquille" van peer

> Spruiten sesam stamppot

> Tahina Falafel Muffins/Cupcakes

> Witte koolsalade met Tahina dressing

> Babygems met Tahina-Gorgonzola dressing

Hoemoes kikkererwtenbroodjes met Tahina


Categorie:
Bereidingstijd: 30-35 minuten
Techniek: Bakken in oven
Smaak:
Type maaltijd: BijgerechtLunchgerechtBrunchTussendoortje
Aantal personen:

Ingrediënten:

500 gram witbroodmix
4 eetl. olijfolie
1 flesje bier
100 gram geraspte belegen komijnenkaas
1 ei
50 gram kikkererwten
1 bakje Hoemoes
1/2 bakje Tahina
3 uitgeperste knoflookteentjes
3 geroosterde rode paprika's
150 gram oude komijnenkaas
50 gram gerookte amandelen
3 eetl. gehakte verse koriander

Benodigdheden:

Oven



Bereidingswijze

Kneed een soepel deeg van de broodmix, geraspte komijnenkaas, bier, olijfolie en het ei. Laat dit een half uur rijzen op een warme plaats. Laat de kikkererwten uitlekken, prak ze grof en meng ze met de Hoemoes en Tahina. Hak de amandelen in stukjes en snijd de oude komijnenkaas en geroosterde paprikas in stukjes. Meng dit alles met de koriander door de kikkererwtenmassa. Vorm van deze massa 10 balletjes.
Kneed van het brooddeeg 10 porties en voeg dit rond de kikkererwtenballetjes. Leg deze gevulde deegballen op een vel bakpapier en schuif die in het midden van de voorverwarmde oven van 200 graden.
Bak de broodjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Zowel warm als koud heerlijk!



Beoordeel dit recept:
E-mail dit recept Deel dit recept
Print dit recept Voeg zelf een recept toe