< Terug

> Gevulde Portobello's

> Oostenrijkse Hoemoes Knoflooksoep

> Hoemoes spekpannenkoek

> Aardappel Hoemoes puree

> Hoemoes kikkererwtenbroodjes met Tahina

> Guacamole met Hoemoes

> Steak Hoemoes Sandwich

> Volkoren pita met groenten en (bieten) Hoemoes

> Wraps met Hoemoes, Falafel en oude kaas

> Gevulde varkensfiletrolletjes met Hoemoes en Tahina

> Hoemoes Ei ovenschotel

> Hartige Hoemoes taart

Hoemoes Ei ovenschotel


Categorie: Ontbijt / Lunch / Diner
Bereidingstijd: 20 minuten
Techniek:
Smaak:
Type maaltijd:
Aantal personen: 2

Ingrediënten:

4 Eieren
2 bakjes Maza Hoemoes
5 kleine tomaatjes
1 halve paprika
3 zwarte olijfjes ( of een klein handje ringen uit een potje)
5 druppels olijf olie
8 stengels bieslook

Benodigdheden:

1 ovenschaal
1 hetelucht of elektrische oven



Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200?c en snijd ondertussen een paprika, een tomaat en wat olijfjes voor de garnering.

Pak een ovenschaal en smeer deze in met wat olijf olie. Vul de schaal met 2 bakjes Maza Hoemoes en maak een oud Hollands kuiltje om de 4 eieren in te tikken. Let wel op dat je de dooiers heel houd.

Nu de schaal bestrooien met de stukjes tomaat, olijf en paprika en in de inmiddels warme oven schuiven.

Na 15 tot 19 minuten is de schotel klaar en dan begint het moeilijkste deel van het recept, even 3 minuten wachten omdat je anders je tong verbrand.
Kort voor het serveren nog even versieren met wat verse bieslook.

Tip!
De liefhebber strooit er nog wat oude kaas en bijvoorbeeld oregano overheen zodat dit lekker meesmelt in de oven.

 

 



Beoordeel dit recept:
E-mail dit recept Deel dit recept
Print dit recept Voeg zelf een recept toe