< Terug

> Rauwe Lofsalade

> Hoemoes kikkererwtenbroodjes met Tahina

> Aubergine sesam boot

> Tahina Falafel Muffins/Cupcakes

> Kip Tahina

> Gegrilde saté

> Witte koolsalade met Tahina dressing

> "Coquille" van peer

> Gevulde varkensfiletrolletjes met Hoemoes en Tahina

> Babygems met Tahina-Gorgonzola dressing

> Spruiten sesam stamppot

Gegrilde saté


Categorie: Diner / hoofdgerecht
Bereidingstijd: 25 minuten
Techniek: Koken
Smaak: hartig
Type maaltijd: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

4 biefstukken

1 bakje Maza Tahina
150 gram pinda’s
1 komkommer
verse dille

stukje fetakaas
2 teentjes knoflook
2 eetl. ketjap of sojasaus
2 eetl. olijfolie

Benodigdheden:

Grillpan
Saladekom



Bereidingswijze

Begin met het marineren van het vlees, dit kan a la minute, maar kun je ook een dag van tevoren al doen. Snijd de biefstukken in gelijke grote stukken. Marineer met geperste knoflook, olijfolie, snufje zout en peper en naar keuze ketjap of sojasaus.


Prik het satévlees aan de spiesen en laat de grill goed heet worden. Grill de biefstuksaté rondom op hoog vuur zodat je grillstrepen krijgt. Voor de liefhebber: rosé gebraden biefstuk laat je niet te lang in de pan.

Maak de zelfgemaakte ‘satésaus’ van fijngehakte pinda’s, Tahina en een koffiekopje water. Bak de pinda’s in een koekenpan, voeg de Tahina en het water toe, roer regelmatig en laat warm worden op laag vuur.

Maak er een salade bij van komkommer met fijngehakte dille en gebrokkelde fetakaas.



Beoordeel dit recept:
E-mail dit recept Deel dit recept
Print dit recept Voeg zelf een recept toe