< Terug

> Pangafilet met Hoemoes Rode biet

> Bavarois van Hoemoes rode biet

> Roze Gazpacho

> Haring met Hoemoes rode biet en lauwwarme sesamvinaigrette

> Brownies met Hoemoes Rode Biet

> Makreelhapje met Hoemoes Rode Biet

> Feestelijke cupcakes

> Volkoren pita met groenten en (bieten) Hoemoes

Feestelijke cupcakes


Categorie: feestmaaltijd
Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten in de oven
Techniek: Bakken in oven
Smaak: zoet
Type maaltijd: Feestmaaltijd
Aantal personen: meerdere

Ingrediënten:

150 gram roomboter
1 bakje Maza Hoemoes rode biet
150 gram suiker
vanille(suiker)
3 eieren
175 gram zelfrijzend bakmeel
1 appel
2 eetl. amandelschaafsel

Benodigdheden:

Oven
Cupcake vormpjes



Bereidingswijze

Klop de zachte roomboter in de keukenmachine luchtig en wit op. Voeg de suiker en vanille toe. Voeg daarna de eieren één voor één toe en klop tussendoor het beslag. Voeg het bakmeel er in drie delen aan toe en klop steeds het beslag.


Nu komt het geheim! Voeg de Hoemoes rode biet toe aan het beslag voor een verrassende twist. Rasp de appel en meng ook deze door het beslag.

Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes en bestrooi met wat amandelschaafsel. Het kan handig zijn om de papieren vormpjes toch in een muffin beslagblik te doen.

Bak de cupcakes in een voorverwarmde heteluchtoven af op 170 graden in ongeveer 20 minuten. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de vormpjes en de oven. Laat de muffins daarna een klein beetje afkoelen op een afkoelrekje. Warm zijn ze het lekkerst!



Beoordeel dit recept:
E-mail dit recept Deel dit recept
Print dit recept Voeg zelf een recept toe