< Terug

> Broodje hamburger

> Broccoli Stampot

> Quiche van Hoemoes Zongedroogde Tomaat en Hot 'n Spicy Falafel

> Gevulde Lychees met Hoemoes Zongedroogde Tomaat en Zalm

> Aubergine Lasagna

Broodje hamburger


Categorie: Diner / hoofdgerecht
Bereidingstijd: 15 minuten
Techniek: Koken
Smaak: hartig
Type maaltijd: HoofdgerechtFeestmaaltijdBBQ
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

4 harde witte broodje
4 rundvlees hamburgers
1 bakje Maza Hoemoes zongedroogde tomaat
1 ui
1 eetlepel suiker
1 tomaat
(Romeinse) sla

Benodigdheden:

1 koekenpan



Bereidingswijze

Snijd de ui in halve ringen en bak ze goudbruin in de koekenpan in een beetje olie of boter. Voeg daarna een schepje suiker toe zodat ze lekker karameliseren. Roer regelmatig en zet het vuur uit zodra de suiker met de uien bruin is geworden.


Bak de hamburgers in een koekenpan op hoog vuur in een beetje boter lekker aan beide kanten bruin. Zet daarna het vuur laag zodat het vlees nog even enkele minuten door kan warmen. Rundvlees kun je rood eten.

Was de sla, snijd de tomaat in plakjes en halveer de broodjes. Beleg de broodjes met sla, plakjes tomaat, gekarameliseerde ui, hamburger en tot slot de Hoemoes. Je kunt kiezen voor de Hoemoes zongedroogde tomaat of voor Hoemoes rode biet, beide zijn superlekker! De Hoemoes vervangt de mayonaise en ketchup, maakt de burger lekker smeuïg en geeft extra smaak



Beoordeel dit recept:
E-mail dit recept Deel dit recept
Print dit recept Voeg zelf een recept toe