< Terug

> Roze Gazpacho

> Pangafilet met Hoemoes Rode biet

> Haring met Hoemoes rode biet en lauwwarme sesamvinaigrette

> Makreelhapje met Hoemoes Rode Biet

> Bavarois van Hoemoes rode biet

> Volkoren pita met groenten en (bieten) Hoemoes

> Feestelijke cupcakes

> Brownies met Hoemoes Rode Biet

Brownies met Hoemoes Rode Biet


Categorie: Voor bij de koffie
Bereidingstijd: 20 minuten + 35 minuten in de oven
Techniek: Bakken in oven
Smaak: Zoet-Hartig
Type maaltijd: BorrelFeestmaaltijdBrunchTussendoortjesnack
Aantal personen: 9 stukken

Ingrediënten:

400 g gekookte rode bieten, geschild

1 bakje Hoemoes Rode Biet

225 g pure chocolade, gesmolten

100 ml walnootolie

200 g lichtbruine basterdsuiker

3 eieren

2 eetlepels cacaopoeder

175 g zelfrijzend bakmeel 

50 g walnoten, gehakt 

75 g zachte boter

125 g poedersuiker

Benodigdheden:

Keukenmachine

Oven



Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de helft van de bieten boven een kom en pureer de andere helft in de keukenmachine. 

Voeg aan de geraspte biet de Hoemoes Rode Biet, gesmolten chocolade, walnootolie, basterdsuiker, eieren, cacao, bakmeel en driekwart van de walnoten toe en meng goed door elkaar. 

Schep het beslag in een ingevette vorm van 20x20 cm en bak in de oven in ca. 35 minuten gaar. Laat het gebak afkoelen tot vrij lauw. Neem het uit de vorm.

Meng de bietenpuree met de zachte boter en de poedersuiker. Bestrijk het gebak met het bieten-botermengsel. 

Garneer met de resterende gehakte walnoten en eventueel kleine streepjes gesmolten chocolade. Snijd het gebak in 9 gelijke brownies. 



Beoordeel dit recept:
E-mail dit recept Deel dit recept
Print dit recept Voeg zelf een recept toe